Kicki o jag drog ut till skrylle o sprang, det luktade så ljuvligt överallt. så vi tog med oss den goda doften hem och gjorde saft av den.
recept hittat här

Flädersaft
40 blomklasar
1 1/2 liter vatten
2 liter socker
2 citroner
50 g citronsyra
Skölj ev. klasarna.
Koka vatten och socker.
Rör ut citronsyran i lite av lagen.
Häll sockerlagen över blommorna, därefter citronsyran.
Sist citronerna skurna i fina skivor.
Täck krukan, låt stå svalt i 5 dygn.
Sila bort blommorna och citronerna.
Häll på flaskor.
Jag häller saften i burkar och fryser in. Eftersom den inte blir hård som is, kan man ta med sked direkt ur burken så mycket man vill ha och ställa in resten i frysen igen.
Dryck:
1 del saft
5 delar vatten
Drink:
1 del Vodka eller Gin
2 delar saft
3 delar vatten
Bål:
1 del saft
3 delar sect, helst Prosecco
limeskivor och isbitar
0 kommentarer:
Skicka en kommentar