lite tips om hur man fixar bästa hållbarheten på saft & sylt
''Saft kokas i rostfri saftmaja. Burkarna steriliseras i bakugnen vid 125 grader. Locken kokar i vatten på spisen. Saften är kokhet när den fylls på (långsmala) burkar som plockas efter hand från ugnen med en kniptång. Locket plockas från kastrullen och vrids åt. Burken läggs liggande i en ugnsplåt med en tidning under för att kålla tätheten. När burken kallnat något hörs ett klick då locket drar fast. Då kan den ställas upp och åt sidan. Den är klar. En burk som inte klickat håller ändå rätt länge och används som första.
Med sylt förfars i princip på samma sätt. Sylten skall vara kokhet då den fylls på de heta burkarna och förses med sterila skruvlock. När burken dragit fast, klickat, så håller den ett år - också utan socker.''
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=23332.0
söndag 10 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar