måndag 7 mars 2011

Att odla svamp


Jag kan inte vänta på våren, jag måste odla nu.
Jag var på trädgårdsmässan i Malmö igår, och den här fina lådan fick följa med mig hem:


Det är en champinjonlåda som ska få stå och växa till sig i ett skåp här hemma.
Med lite tur kan det kanske bli tre skördar.
Första skörden ska dyka upp om två veckor.
Spännande!

4 kommentarer:

Laura on 10 mars 2011 kl. 09:44 sa...

Jag lade in en kommentar här om dagen men det verkar ha försvunnit... konstigt. Hur som, jag skrev att jag hade också testad med en sådan här låda, men jag missköt det (inte sprayade med vatten tillräckligt ofta tror jag) och fick bara 6 stycken champignoner :( Men jag gav inte upp :) Nu försöker jag igen, fast med Golden Oyster Mushrooms i en Myco-Farm påse. Spännande...

Jonna on 10 mars 2011 kl. 10:45 sa...

Ja det är verkligen spännande, jag är dessutom tokförtjust i svamp.
Men tack för tipset, jag ska se till att spraya ofta och mycket.
Jag har dem i rumstemperatur, behöver de stå svalt?

mmmm, oyster mushrooms... vad ska du laga med dem?

Laura on 23 mars 2011 kl. 10:29 sa...

Jag vet inte faktiskt, svalt tror jag. Men som sagt jag misslyckades :/

Vet inte där heller, ville bara ODLA NÅGONTING! :) Man är rätt otålig under jan-feb och det klliar verkligen i fingrarna. Men nu är säsongen igång :D

Anonym sa...

Kan någon hjälpa mig, vad kan man köpa dessa lådor???

Skicka en kommentar

 

Odling i city Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template