torsdag 26 augusti 2010

Tomatchutney med äpplen


Tomatchutney


1/2 kg fasta, syrliga äpplen
1 kg gröna tomater
4 stora vitlöksklyftor
1 stor gul lök
5 dl rödvinsvinäger
300-500 g brun farin
2 tsk malen ingefära
1 msk salt
2 tsk chilipeppar
2 msk krossade senapsfrön
250 g russin
(2 tsk kanel)


Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär äpplen, tomater, vitlök och gul lök i grova bitar. Lägg samtliga ingredienser i en tjockbottnad gryta och låt allt småkoka i cirka 3 timmar. Smaka av kryddningen efter 2 timmar och krydda eventuellt ytterligare. Vill du ha en söt chutney så ta den större sockermängden. Häll upp i varma, rena burkar som försluts direkt.


Chutneyn i vårt recept håller sig mycket länge, minst ett år om den förvaras oöppnad och svalt. Men det svåra är nog att hålla sig från att öppna den för tidigt. Den bör lagras ett par månader innan burken öppnas för att mogna i smaken. Chutneyn är god till ris och olika rätter med kött och kyckling, inte minst till grillat och curryrätter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Odling i city Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template