måndag 27 april 2009

Rabarberchutney


Gör en kompott fast tillsätt lite av alla kryddor på hyllan och vinäger. Gott till grillat kött. Man kan också pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.

1 liter rabarber, skalad, delad
1 dl vinäger
1 hackad gul lök
3 msk olja
2 msk Garam masala eller curry,
2 msk malen ingefära,
3 st torkade chili eller efter smak,
2 st kanelstänger,
2 tsk mald kardemumma
3 dl råsocker
1 tsk salt

Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom frukt och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter. Tillsätt frukten i bitar och vinägern. Smält rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Smaka av med salt, socker och vinäger. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Odling i city Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template